Verrassende wending: aandelen Groningen Airport Eelde blijken ineens gewild

Kan de gemeente Tynaarlo de aandelen in Groningen Airport Eelde niet overnemen van de gemeente Groningen? Die op het eerste gezicht verrassende vraag stelt de fractie van Leefbaar Tynaarlo. De partij wil de aandelenverkoop van Groningen aan stichting FB Oranjewoud opschorten.

Juist nu de toekomst van Groningen Airport Eelde op losse schroeven staat, zijn aandelen in de luchthaven een aantrekkelijk bezit, meent Leefbaar Tynaarlo.

Juist nu de toekomst van Groningen Airport Eelde op losse schroeven staat, zijn aandelen in de luchthaven een aantrekkelijk bezit, meent Leefbaar Tynaarlo. Foto Groningen Airport Eelde

Jarenlang waren de aandelen in de noordelijke luchthaven als een hete aardappel die de aandeelhouders elkaar probeerden door te spelen. Maar net nu de Friese participatiestichting FB Oranjewoud voor 1 euro de aandelen heeft gekocht van de gemeente Groningen, werpt de grootste partij in de gemeenteraad van Tynaarlo in een brief aan burgemeester en wethouders de vraag op of deze kleine gemeente de 26 procent van Groningen niet kan overnemen. Tynaarlo heeft nu 4 procent in handen. De andere aandeelhouders zijn de gemeente Assen en de provincies Drenthe en Groningen.

Hoop op toekomst Eelde volgens velen vervlogen