Vertrekkend wethouder Jan van 't Zand krijgt erepenning van gemeente De Wolden

De Wolden tuigde een talkshow op voor het afscheid van Jan van 't Zand. Aan tafel oud-wethouder Jan ten Kate, oud-burgemeester Peter Snijders, huidig burgemeester Roger de Groot en Van 't Zand. Foto: Gemeente De Wolden

Vertrekkend wethouder Jan van ‘t Zand heeft op zijn laatste werkdag de erepenning van de gemeente De Wolden gekregen. In een live-uitzending kreeg hij vrijdag de onderscheiding van burgemeester Roger de Groot opgespeld.

Van ’t Zand krijgt de erepenning omdat hij zich volgens de gemeente op uitzonderlijke wijze heeft onderscheiden met zijn verdiensten. Hij heeft het gemeentelijke belang op bijzondere wijze gediend. „Jan heeft een bijdrage geleverd aan de totstandkoming, de opbouw en de ontwikkeling van gemeente De Wolden. Hij is altijd iemand ván en vóór de samenleving geweest”, sprak De Groot.

Voor het afscheid van Van ‘t Zand werd een heuse talkshow opgetuigd vanuit de raadszaal in Zuidwolde. Aan tafel zaten onder andere de Zwolse burgemeester Peter Snijders, oud-burgemeester van De Wolden en voormalig De Wolden-wethouder Jan ten Kate, tegenwoordig actief in de gemeente Hardenberg.

38 jaar gemeentepolitiek

De wethouder gaat na 38 jaar gemeentepolitiek met pensioen. Begonnen als raadslid voor de PvdA in de toenmalige gemeente Zuidwolde sluit hij zijn bestuurlijke loopbaan af als wethouder van Gemeentebelangen. In december werd hij 68 jaar. Hij besloot zijn termijn tot 2022 niet vol te maken, zodat het voor zijn opvolger, Egbert van Dijk, nog de moeite waard is invulling te geven aan de periode.

Met de uitreiking van deze erepenning zijn er in totaal negen uitgereikt in De Wolden. Hans Hoving, Jan Tijink, Sjoerd Kremer, Korie Homan, Bert Damming, Ank van der Ziel, Christel Vandermaelen en Jan ten Kate gingen de oud-wethouder voor.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu