Verzamelaar Wim (75) uit Hoogeveen is op kerkenjacht: 'Ik wil er misschien nog wel 30 kopen'

De teller staat op 4, maar als het aan Wim Annen uit Hoogeveen ligt koopt hij nog veel meer kerken. Misschien wel 30. Binnenkort neemt hij een kijkje in het Achterhoekse Rietmolen waar De Caeciliakerk te koop staat. „En ook in België en Duitsland speur ik nu rond.”

Kerkenverzamelaar Wim Annen bij de door hem aangekochte Voorhofkerk in Pesse. Annen bezit nu vier kerken, maar hij aast op veel meer. Misschien wel 30 zegt hij.

Kerkenverzamelaar Wim Annen bij de door hem aangekochte Voorhofkerk in Pesse. Annen bezit nu vier kerken, maar hij aast op veel meer. Misschien wel 30 zegt hij. Foto: Frans Paalman

De 75-jarige vastgoedondernemer Wim Annen is op kerkenjacht. Inmiddels heeft de Hoogevener vier kerken aangekocht. De Baptistenkerk in Doetinchem, de katholieke kerk in Meddo, de Gereformeerde Kerk in Zuidwolde en de Hervormde kerk in Pesse bezit hij al. Maar daar blijft het zeker niet bij. „Mijn hele leven heb ik in het vastgoed gezeten. Ik had er mee door kunnen gaan, maar heb besloten om echt iets terug te doen voor de maatschappij. Het is dankbaar werk om met gemeenschappen aan tafel te zitten en te kijken hoe we kerken open kunnen houden”, legt hij uit. „Ik wil er misschien nog wel 30 kopen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's