Verzet tegen nieuwe appartementen en parkeerplekken bij centrum Klazienaveen. Buurtbewoners trekken aan de bel

De bouw van 74 woningen met daarbij 84 nieuwe parkeerplaatsen aan de Meridiaan in Klazienaveen stuit op verzet. Meerdere buurtbewoners hebben bij de gemeente Emmen hun bezwaren kenbaar gemaakt.

Een van de twee flats die dit voorjaar tegen de vlakte werd gewerkt. Lefier wil nieuwe appartementen en woningen bouwen in het gebied.

Een van de twee flats die dit voorjaar tegen de vlakte werd gewerkt. Lefier wil nieuwe appartementen en woningen bouwen in het gebied. Foto: DvhN

De plannen komen uit de koker van woningbouwcorporatie Lefier. Zij sloopte dit voorjaar twee flats aan de Meridiaan. Hoewel de 41 woningen in beide flats nabij de Jumbo-supermarkt nog prima verhuurbaar waren, wilde Lefier ervan af. De ruim vijftig jaar oude gebouwen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze waren gehorig, matig geïsoleerd en niet voorzien van een lift. Verduurzamen en moderniseren kostte zoveel geld, dat Lefier inzette op nieuwbouw. Behalve 41 appartementen gingen 10 verouderde garageboxen tegen de vlakte.

Uitzicht, inkijk en meer schaduw

Nieuws

menu