Vice-fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Groningen rijdt spoorslags naar crisisberaad in Tiel

Vice-voorzitter Lennart van der Linden na afloop van een een crisisberaad van de top van Forum voor Democratie. Thierry Baudet heeft zich teruggetrokken als lijsttrekker voor de partij. Foto: ANP/ Piroschka van de Wouw

Robert Pestman, vice-fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FvD) in Provinciale Staten van Groningen, reed maandagavond spoorslags van Groningen naar Tiel om het terugtrekken van Thierry Baudet te bespreken met partijgenoten.

,,Het is best heftig. De afgelopen dagen hebben we ons bewust onthouden van commentaar. Op dit moment vind ik het lastig om een uitgebreide reactie te geven. Je wilt eerst weten hoe de vork precies in de steel zit en er met je collega’s in de Statenfractie over spreken’’, zei Pestman.

Extremistisch gedrag

Thomas Blinde, fractievoorzitter van FvD in Provinciale Staten van Drenthe reageerde gisteravond kort: ,,Ik ben net onderweg naar een bijeenkomst met diverse fractieleiders en prominente partijleden, het heeft geen zin dat ik nu iets zeg.’’

Eerder veroordeelden de zes Drentse Statenleden wel het extremistische gedrag van leden van de jongerenorganisatie en ze stelden, in navolging van andere critici, dat de partijleiding daar veel scherper op moet reageren.

Blinde sprak zijn afschuw uit over de racistische, homofobe en nazistische uitlatingen en stelde dat de partijleiding dit in de kiem moet smoren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu