Vier Nederlanders, onder wie drie Drenten, mishandelen landgenoot (18) bij Italiaanse Gardameer

Carabinieri. Foto: Pixabay.com

Twee inwoners van Klazienaveen en een inwoner van Weiteveen worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige landgenoot in het Noord-Italiaanse Garda.

Een vierde verdachte komt uit het Overijsselse Hardenberg, zo meldt de politie van Peschiera del Garda.

Het slachtoffer zou op 27 juli tot bloedens toe geslagen en getrapt zijn. De vier verdachten gingen ervandoor toen hij op de grond viel.

De verdachten zijn 20 en 21 jaar oud en inmiddels op vrije voeten, maar wel met een aanklacht voor de mishandeling op zak.

Belediging liep uit op mishandeling

Zowel het slachtoffer als de vier verdachten zouden dezelfde club hebben bezocht. Volgens Italiaanse media zouden de vier onder de invloed van alcohol de 18-jarige eerst hebben beledigd. Die zou een discussie hebben willen voorkomen en zijn vertrokken, maar hij werd door het viertal gevolgd toen hij op weg ging naar de camping waar hij met zijn ouders verbleef.

Zaak overgedragen aan officier van justitie in Verona

Medisch personeel, dat als eerste ter plaatse arriveerde, riep de politie op, die met behulp van verklaringen van getuigen de vier verdachten kon achterhalen.

Of de verdachten inmiddels weer thuis zijn, kan de commandant van de lokale carabinieri, de militaire politie in Italië, niet met zekerheid zeggen.

De zaak is overgedragen aan de officier van justitie in Verona.

Mishandeling met dodelijke afloop op Mallorca

Het incident doet denken aan de mishandeling op het Spaanse Mallorca op 14 juni, waarbij een 27-jarige man uit Waddinxveen na een ruzie met een groep Nederlandse jongeren dusdanig gewond raakte dat hij later aan zijn verwondingen overleed.

Het Spaanse onderzoek werd recent overgedragen aan justitie in Nederland. Inmiddels zijn twee Hilversummers van achttien en negentien jaar aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 27-jarige, maar ook van een poging tot doodslag op een ander slachtoffer.

Nieuws

Meest gelezen

menu