Vier bedrijven in huidig pand Rabobank in Emmer centrum

Het huidige pand van de Rabobank in het Emmer centrum. Dit voorjaar verhuist de bank naar een gloednieuw onderkomen op het Raadhuisplein. Foto: DvhN

KroeseWevers Accoutants en Belastingadviseurs verhuist naar het huidige pand van de Rabobank in het centrum van Emmen. Het bedrijf wordt een van de vier huurders van het complex.

De andere partijen waarmee projectontwikkelaar en toekomstig eigenaar Peter van Dijk huurcontacten heeft afgesloten zijn Pandgarant, advocatenkantoor Van Rossum en De Nederlandse Kluis.

De Rabobank is nu nog eigenaar en gebruiker van het pand op de hoek Wilhelminastraat/Sterrenkamp. Zij verkast dit voorjaar naar een gloednieuw onderkomen op het Raadhuisplein. Van Dijk is ook eigenaar van dit het gebouw nabij dierenpark Wildlands.

Honderden kluisjes worden opnieuw verhuurd, maar nu door andere partij

KroeseWevers krijgt in het huidige Rabobankgebouw de meeste vierkante meters tot zijn beschikking. Het bedrijf betrekt het grootste deel van de begane grond plus mogelijk een deel van de eerste etage. Nu is het accountants- en advieskantoor nog gevestigd aan de Bukakkers, nabij de kruising Hondsrugweg/Ermerweg. Bij deze vestiging werken zo’n 40 mensen. ,,We wilden heel graag naar het centrum toe’’, zegt directeur Marcel Kocks. ,,Op die manier zijn we een stuk zichtbaarder. Het pand sluit qua indeling ook beter aan bij het moderne werken.’’Op de begane grond van het huidige bankgebouw is straks ook De Nederlandse Kluis actief. Dit bedrijf gaat de honderden safeloketten in het pand verhuren. Dit zijn kluisjes waarin mensen kostbare en dierbare spullen kunnen bewaren.

De Rabobank deed dit eerder in Emmen, maar schrapte onlangs deze vorm van dienstverlening. In het gloednieuwe bankgebouw op de Raadhuisplein zijn deze kluisjes dan ook straks niet te vinden.

Van hotel naar bankgebouw naar bedrijvenverzamelgebouw

Advocatenkantoor Van Rossum heeft al zijn intrek genomen in het huidige bankgebouw op de hoek Wilhelminastraat/Sterrenkamp. Sinds de zomer van vorig jaar maakt Van Rossum gebruik van de bovenste etage. Een verdieping lager is straks de werkplek te vinden van Pandgarant, een bedrijf dat zo’n 450 vereniging van eigenaren (vve’s) beheert in de drie noordelijke provincies.

Het pand op de hoek Wilhelminastraat/Sterrenkamp werd in 1953 in gebruik genomen en diende bijna twee decennia lang als hotel. In 1972 werd de Rabobank de eigenaar en maakte er een bankgebouw van. Het pand werd nadien meerdere keren verbouwd en uitgebreid.

Nieuws

Meest gelezen

menu