Vier bestuurders op A28 maken het wel héél bont: overtreden coronaregels, 155 km/u rijden, om daarna toch door te rijden

Politie. Foto: NDC Mediagroep / Giggy Jansen

Vier inzittenden van een auto hebben het woensdag wel erg bont gemaakt op de A28 tussen Staphorst en Hoogeveen. Ze lapten flink wat regels aan hun laars, waaronder het negeren van sommige coronaregels. Samen kregen ze flinke bekeuringen.

De wagen viel op bij de politie toen de auto met 155 kilometer per uur over de snelweg vloog, waar 100 kilometer is toegestaan. Eenmaal staande gehouden bleek het ook nog om een beginnend bestuurder te gaan, wiens rijbewijs daarop werd ingevorderd.

Met zijn vieren in een auto, zonder familie van elkaar te zijn, is sowieso niet toegestaan vanwege de coronamaatregelen. En dus kregen ze alle vier hiervoor een proces-verbaal. Opmerkelijk: twee hiervan hebben een dag eerder ook al een proces-verbaal hiervoor gekregen.

Rijbewijs ingevorderd

Omdat het rijbewijs van de eerste bestuurder was ingenomen, moesten de vier op zoek naar een nieuwe chauffeur. De man die daarop achter het stuur wilde kruipen, verkondigde aan de dienders in het bezit te zijn van een rijbewijs. „En de passagier wilde wegrijden”, schrijft de politie op social media. Maar na controle bleek dat de nieuwe bestuurder geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij zich had. „Wel gaf hij een naam op. Bij controle had deze persoon wel een rijbewijs.”

Maar daar was eveneens het nodige op aan te merken: de naam was vals opgegeven. De man gaf de naam van zijn broer op, die wel beschikte over een rijbewijs. Dus kreeg deze passagier een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

Uur later wordt voertuig opnieuw gespot

De andere twee passagiers mochten ook niet verder rijden. De ene omdat hij geen rijbewijs had, en van de ander was het rijbewijs ongeldig verklaard. „Niemand mocht dus verder rijden.” De politie waarschuwde de mannen nadrukkelijk niet te gaan rijden. „Nee hoor”, klonk het. „Er zou iemand uit Nijmegen komen om hun op te halen”, beschrijft de politie.

Een uur later wordt hetzelfde voertuig echter bij Utrecht gespot door collega’s. „Wie zat er achter het stuur? Je gelooft het niet, maar het was de jongeman met het ongeldig verklaarde rijbewijs.” En dat is een misdrijf. De politie maakte opnieuw een proces-verbaal op en de auto werd in beslag genomen. „Dat wordt dus een dagvaarding”, concludeert de politie.

Nieuws

Meest gelezen

menu