Dodental Hasselt in korte tijd verdubbeld: drama voor verzorgingstehuis

'We denken aan jullie', is geschreven op de stoep voor bejaardencentrum De Hazelaar in Hasselt. Vier ouderen zijn daar al overleden aan het coronavirus. Foto: Pedro Sluiter Foto

In verzorgingshuis De Hazelaar in Hasselt zijn in een paar dagen tijd zes ouderen gestorven. Volgens de huisarts is corona de oorzaak van hun overlijden. Het aantal sterfgevallen door de ziekte Covid-19 is de afgelopen dagen in Hasselt verdubbeld. ,,Er zijn nu ongeveer tien mensen overleden aan corona in Hasselt”, zegt Zwartewaterland-burgemeester Eddy Bilder.

,,Een groot drama”, noemt Bilder de situatie in verzorgingshuis De Hazelaar, waar meer ouderen ziek op bed liggen. ,,Bij De Hazelaar is waarschijnlijk ook één bron van besmetting geweest. Als je zelf niet weet dat je ziek bent, kan je wel andere mensen besmetten. Nu zit iedereen apart op de kamer, maar twee weken terug was dit nog niet zo. Er werd samen gegeten met meerdere personen aan één tafel. Dan kan een besmetting snel doorgegeven worden. Het is nu echt belangrijk om al het persoonlijk contact te vermijden.”

Tekort personeel

Nieuws

menu