Vier jaar geëist voor poging moord op ex-vrouw Meppel

Rechtbank Assen. Foto: Archief DvhN

Tegen een 47-jarige man is dinsdag vier jaar gevangenisstraf geëist voor poging tot moord op zijn ex-vrouw in Meppel.

Een aanval op haar leven door de vader van haar kinderen. Zo heeft een vrouw uit Meppel de ernstige mishandeling door haar ex-man ervaren.

Volgens de officier van justitie is sprake van een poging tot moord. Hij heeft, zo stelt de officier, een busje geregeld om naar Meppel te komen. Bij haar huis in de wijk Oosterboer heeft hij nog met een kennis gebeld en gezegd dat hij haar helemaal de gang door zou schoppen. Toen de vrouw de voordeur open deed, drong hij het huis binnen.

Vervolgens zou hij de vrouw meerdere malen hebben geschopt en geslagen. De man beet ook een stuk uit haar oor en prikte in haar ogen. Een arts heeft vastgesteld dat de verwondingen in haar hals zo ernstig waren dat deze haar leven had kunnen kosten. De twee zijn in een vechtscheiding verwikkeld geweest. 

Van de  geëiste gevangenisstraf is een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van tien jaar gevraagd. De officier vindt dat de man tijdens die proeftijd een gebiedsverbod voor Meppel moet krijgen. Ook moet hij zich laten behandelen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank
menu