Van Bentheimer poort in Coevorden naar beweegboulevard in Ruinen: vier ton voor vijf Drentse gemeenten die dorpen opknappen

Uitbreiding van sportpark De Baete in Ruinen, een aantrekkelijker winkelgebied in Westerbork en het vervangen van zieke bomen in Rogat. Drie voorbeelden van projecten die dinsdag subsidie kregen van de provincie.

De fundaties van de Bentheimer poort werden enkele jaren geleden uitgegraven. Nu kan Coevorden die, mede dankzij een subsidie van de provincie, zichtbaar maken in een nieuw appartementencomplex.

De fundaties van de Bentheimer poort werden enkele jaren geleden uitgegraven. Nu kan Coevorden die, mede dankzij een subsidie van de provincie, zichtbaar maken in een nieuw appartementencomplex. Foto: gemeente Coevorden

Het provinciebestuur trekt bijna 400.000 euro uit om vijf gemeenten in staat te stellen de openbare ruimte in dorpen op te knappen en leefbaarder te maken. Coevorden, Borger-Odoorn, Meppel, De Wolden en Midden-Drenthe zijn de gelukkigen. „Dankzij dit geld kunnen deze projecten met de gewenste kwaliteit worden uitgevoerd”, zegt gedeputeerde Henk Brink (VVD).

Bentheimer poort