Vier trends voor noordelijke voedselbanken: 80 procent minder giften van supermarkten en meer werkende klanten

Wilfred Hartjes (in het midden, met muts) laadt, samen met andere boeren, melk uit voor de voedselbank.

Wilfred Hartjes (in het midden, met muts) laadt, samen met andere boeren, melk uit voor de voedselbank. Foto: Jan Willem van Vliet

Dit najaar steeg het aantal mensen dat gebruik maakt van de voedselbanken enorm. Ondanks de verhoogde uitkeringen en energietoeslag sinds 1 januari, is het aantal nog niet teruggelopen. Dat terwijl de toevoer van verse producten steeds nijpender wordt. Vier trends bij voedselbanken in Groningen en Drenthe.

Trend 1: Niet de verwachte afname na 1 januari

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's