Vijf Drentse verzetsstrijders vertellen verhaal in tweede deel podcastserie De Hilte 11

Aaltje en Bertus Zefat uit Valthe. Foto: Drents Archief

Jarenlang bleven Drentse verzetsverhalen op de plank liggen. Nu, 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, vormen zij de basis van de podcastserie De Hilte 11 van het Drents Archief.

Begin dit jaar kwam het eerste seizoen van De Hilte 11 - Oorlog op de Hondsrug online, met het verhaal van de familie Nijboer uit Gieten verteld. Vanaf 6 september vertellen vijf Drentse verzetsstrijders hun verhaal in De Hilte 11 – Verzet in Drenthe .

Alle aspecten komen aan bod: strijd, onderduik, verraad, liefde en dood. Zondag 6 september komt het verhaal van Aaltje Zefat uit Valthe aan bod. Een week later dat van Rikkert Zuiderveld uit Peize/Roden, terwijl het relaas van Toon en Sientje Thalen uit Meppel op 20 en 27 september wordt verteld. Lambert Ketelaar uit Gieterveen sluit 4 oktober de serie af.

De verhalen zijn te horen in het radioprogramma Drenthe Toen van RTV Drenthe. Ook zijn de afleveringen te beluisteren en te downloaden via de website van RTV Drenthe en het Drents Archief en verschillende podcastapps.

Nieuws

Meest gelezen

menu