Vijf inbraken in anderhalve maand bij nieuwe kantoor van Beursgenoten in Assen. 'Dieven maken peace-teken naar de camera'

Bij het nieuwe pand van beleggingsadvieskantoor Beursgenoten in Assen is de afgelopen weken al vijf keer ingebroken. ,,Ik heb ze allemaal wel op camera. Ze maken soms gewoon een peace-teken naar de camera”, zegt directeur Geert Schaaij.

Nieuw gebouw van Beursgenoten aan Van der Feltzpark 2.

Nieuw gebouw van Beursgenoten aan Van der Feltzpark 2. Foto: Google Street View

Omdat het pand aan het Van der Feltzpark nog wordt verbouwd, is er weinig waardevols te vinden. „Ze nemen een gereedschapskistje mee, of dingen voor de bouw. Spul van 10, 20 euro. Ze zoeken ook naar lood en koper, er zit altijd wel wat van hun gading bij”, zegt Schaaij. Hij blijft er nuchter onder. „We liggen niet wakker van wat ze mee nemen, maar het is wel zwaar vervelend dat die ramen er steeds uitgekletterd zijn, en dat dat gereedschap iedere keer weg is.”

Woensdag vond de laatste inbraak plaats. „We zijn een makkelijke prooi. Het huis staat leeg ’s avonds.” Inmiddels heeft de politie apparatuur geplaatst waardoor ze onmiddellijk een melding binnenkrijgen. De hoop is dat agenten de boeven op heterdaad kunnen betrappen.

Verhuizing nodig: meer mensen willen advies