Vijf kilo aan boeken over de oorlog in Coevorden: van mislukte aanslag op Hitler tot Amerikaans bombardement op fabrieken

In vijf lijvige boeken komt alles over de oorlog in Coevorden te staan. Het zijn de verhalen die eerder op de site herdenking.nl zijn verschenen. Initiatiefnemer Bé van der Weide zet er noodgedwongen een punt achter.

Duitse officieren (links) en leden van de Nationale Jeugdstorm (de Nederlandse versie van de Hitlerjugend) op de Markt in Coevorden, rond 1941. Rechts op de achtergrond het pand van Kardol.

Duitse officieren (links) en leden van de Nationale Jeugdstorm (de Nederlandse versie van de Hitlerjugend) op de Markt in Coevorden, rond 1941. Rechts op de achtergrond het pand van Kardol. Archieffoto Bouwe de Boer, uit collectie Bé van der Weide

Drieduizend A4’tjes vol verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Coevorden. Dat was grofweg de inhoud van de website herdenking.nl van Bé (Berend) van der Weide, oud VVD-politicus in Coevorden, die sinds twee jaar in Assen woont. Om de zeer uitgebreide geschiedenis te bewaren voor het nageslacht verschijnen de verhalen nu in boekvorm.

Nieuws

menu