Meisjes ziek na schoolfeest in Nieuw-Amsterdam. Politie heeft geen aanwijzingen voor drugsgebruik of drogeringen. 'Maar we sluiten niets uit'

Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam. Foto: Google Streetview

Een aantal meisjes is afgelopen nacht na afloop van een scholenfeest in Party Palace New York in Nieuw-Amsterdam onwel geworden. Dat blijkt uit een melding van een ouder van één van de scholieren op Facebook. De politie onderzoekt de melding en hoe de meisjes ziek zijn geworden.

Volgens het bericht op social media zouden er ‘doelbewust’ drugs in het spel zijn, maar dat ontkracht politiewoordvoerder Anne Kok. ,,Daar gaan wij zeker niet van uit. We hebben nu drie meldingen ontvangen van ouders waarvan de dochters zich niet lekker voelden.”

Volgens de melding op Facebook zou het gaan om vijftien meisjes, waarvan er tenminste één meisje voor onderzoek het ziekenhuis zou hebben bezocht. Later die nacht mocht zij haar roes thuis uitslapen.

Kok zegt dat de drie meisjes medisch zijn onderzocht. ,,Maar zij verkeren niet in levensgevaar. Samen met de betrokkenen willen wij erachter komen wat er precies is gebeurd. Vooralsnog hebben we geen directe aanwijzingen dat er op grote schaal kinderen zijn gedrogeerd, maar we sluiten ook niets uit.”

Problemen met de airco

Tegenover RTV Drenthe meldt eigenaar Johan Velzing van Party Palace New York dat er van de melding van de ouder niets klopt. Wel zouden er problemen met de airco in het pand zijn, waardoor de temperatuur flink steeg en de kinderen daarvoor onwel werden.

Nieuws

menu