'Vijftig klachten' en mogelijk aangifte tegen 'expliciet naakt' in Pride Photo-tentoonstelling in Assen. Tentoonstelling is verplaatst naar de Brink

De Pride Photo-tentoonstelling in Assen werd maandag door de gemeente verplaatst naar de Brink. Volgens wethouder Jan Broekema zijn er ‘een vijftigtal’ klachten binnengekomen over het ‘expliciete naakt’ in de expositie. Ook zou er sprake zijn van een aangifte.

De panelen van de Pride Photo-tentoonstelling zijn na klachten van ouders verplaatst van het Koopmansplein naar de Brink.

De panelen van de Pride Photo-tentoonstelling zijn na klachten van ouders verplaatst van het Koopmansplein naar de Brink. Foto: Rens Hooyenga

Lang heeft de Pride-tentoonstelling, waarbij soms seksueel getinte foto’s van LHBTIQ+-personen worden tentoongesteld, niet op het centrale winkelplein van Assen gestaan. Na tien dagen is de rondreizende expositie verplaatst naar het grasveld tegenover het Drents Museum. Dit na klachten van ‘bezorgde ouders’, zegt wethouder Broekema (SP).