Villa Vita in Emmer-Compascuum: nog drie huisgenoten voor Patrick Nikken

In Villa Vita is plek voor negen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Foto: Villa Vita

De dit voorjaar geopende zorgboerderij Villa Vita in Emmer-Compascuum voorziet in een behoefte. Begin volgende maand neemt de zesde bewoner zijn intrek in het pand aan de Runde.

Villa Vita is een gloednieuw pand dat ruimte biedt aan negen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het gaat om een initiatief van de familie Nikken uit Emmer-Compascuum.

De 29-jarige Patrick Nikken betrok in maart als eerste bewoner een appartement. Toen hij nog een jochie was liep hij hersenletsel op bij een verkeersongeluk. Sindsdien heeft hij 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig.

Nu drie mannen en drie vrouwen

Inmiddels heeft Patrick vier huisgenoten in Villa Vita en begin mei komt daar nog iemand bij. ,,Dan wonen hier zes mensen, drie mannen en drie vrouwen. Dat betekent dat er nog drie appartementen beschikbaar zijn’’, zegt Ricardo Fecken, zwager van Patrick en een van de drijvende krachten van de zorgboerderij.

Om in het complex te kunnen wonen, moet je minimaal achttien jaar oud zijn. ,,Ook moet je een persoonsgebonden budget hebben of dat kunnen krijgen en recht hebben op een wajong-uitkering’’, verduidelijkt Fecken. Hij ziet graag dat de drie appartementen die nog beschikbaar zijn, op korte termijn worden bezet. ,,Ook de bewoners zouden dat erg fijn vinden.’’

Naast wonen ook dagbesteding

Iedere bewoner krijgt een eigen woonkamer, een eigen slaapkamer en eigen sanitair. De keuken en de grote woonkamer zijn voor gemeenschappelijk gebruik. Villa Vita richt zich naast wonen op dagbesteding. Er is een kinderboerderij, een houtwerkplaats, een creatieve ruimte, een (moes)tuin en een theehuis-kiosk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu