Vitaal Emmen: zorgen over oversteek bij zorgcentrum Heidehiem in Emmen

De politieke partij Vitaal Emmen maakt zich zorgen over de veiligheid van bewoners van zorgcomplex Heidehiem in Emmen. Volgens fractieleider Johan Grethe wordt het voor hen steeds gevaarlijker om de drukke Weerdingerstraat over te steken.

Johan Grethe, raadslid van Vitaal Emmen.

Johan Grethe, raadslid van Vitaal Emmen. Foto: DvhN

Grethe zegt van verscheidene bewoners van Heideheim klachten over de verkeerssituatie te hebben gekregen. Tegenover het zorgcomplex - aan de andere kant van de Weerdingerstraat - ligt begraafplaats De Wolfsbergen. ,,Mensen die in Heidehiem wonen, moeten toch zonder gevaar voor lijf en leden een bezoek aan deze begraafplaats kunnen brengen? Nu is dat lastig of voor sommige mensen zelfs bijna onmogelijk omdat er daar geen oversteekplaats is en er door veel automobilisten hard wordt gereden.’’

Grethe wijst erop dat de Weerdingerstraat een drukke weg is, die in zijn beleving ook steeds drukker wordt. ,,En veel oudere mensen hebben nu eenmaal enige tijd nodig om over te steken.’’ Omdat de oversteek bij de kruising met de Wolfsbergenweg op enkele honderden meters afstand van Heidehiem ligt, gaat Grethe aan burgemeesters en wethouders vragen of de aanleg van een extra oversteek met stoplichten bij het zorgcentrum tot de mogelijkheden behoort.

,,Als de commissievergaderingen in september weer beginnen, ga ik dit meteen aan de orde stellen’’, zegt de Emmenaar. Grethe schuift dan ook de optie van de invoering van een 30-kilometerzone op dit deel van de Weerdingerstraat naar voren. De partij Vitaal Emmen, die één raadszetel bezet, bestaat nog maar kort. Daarvoor zat Grethe namens 50 Plus in de Emmer gemeenteraad.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu