Vlammenzee bij uitslaande brand in woning in Drouwenermond. Alle tien honden zijn gered

Brand in woning Drouwenermond. Foto: Van Oost Media

Een vrijstaande woning aan het Zuiderdiep in Drouwenermond is donderdagochtend volledig uitgebrand.

Het vuur ontstond even voor tien uur. Volgens een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe waren op het moment van de uitbraak van de brand geen personen in de woning aanwezig. Wel zaten tien honden binnen, maar alle dieren konden tijdig worden gered.

Rond elf uur was de brand onder controle. De woning kan als verloren worden beschouwd.

Bewoonster vermoedt dat brand in meterkast is ontstaan

In de woning woonde een alleenstaande vrouw, een hondenfokster, met tien Shih-Tzu’s. Zij vermoedt dat de brand na kortsluiting in de meterkast is ontstaan. Brandweermannen, agenten en buren hebben de tien hondjes op de arm naar de paardenstal van de overburen gedragen.

Zeker tien blusploegen waren met man en macht om te zorgen dat het vuur zich niet verder verspreidde. Wel liep een naastgelegen woning hitteschade op.

Volgens ooggetuigen stonden ongeveer 25 mensen naar de brand te kijken, voornamelijk buren. Veiligheidsregio Drenthe had via social media mensen opgeroepen om niet naar de brand toe te komen, maar thuis te blijven.

Deel Zuiderdiep blijft de komende uren nog dicht

De brand aan het Zuiderdiep vond plaats in het deel dat tegen Stadskanaal aanligt. Een gedeelte van de straat is afgezet en blijft ook de komende uren nog dicht.

(later meer)


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu