Vlog Rosa: Persmuskiet spelen bij een grote rampenoefening van de hulpdiensten

Deze week oefenen coördinatoren van hulpdiensten in Drenthe met verschillende rampscenario’s in Witten en Meppel. Een uit de hand gelopen natuurbrand, een ongeluk en een gijzeling. Hoe communiceren ze met elkaar en met de pers? Verslaggever Rosa Timmer is gevraagd om mee te spelen als persmuskiet. Tot een oefenleider uit zijn plaat gaat. En dat staat niet in het scenario.

In de vlog van Rosa Timmer zie je hoe zij het voorlichter Tessa Kluter van de Veiligheidsregio Drenthe moeilijk probeert te maken tijdens een fictieve natuurbrand op het Witterveld. Maar Kluter blijkt een behoorlijke pokerface te hebben, en laat zich niet zomaar van haar stuk brengen.

Dilemma: festival met 50.000 mensen ontruimen?

Het dilemma in het eerste nagespeelde scenario: de rook van de brand van het Witterveld waait richting TT-circuit waar op dat moment 50.000 mensen zijn vanwege het Truckstar Festival. Een deel is flink beschonken. Moet er ontruimd worden?

Gesommeerd om te stoppen met filmen

De CoPI-week is een jaarlijkse oefenweek waarin rampen worden nagespeeld. Het oefenen draait in deze week om de onderlinge communicatie. Dat dat nog niet vlekkeloos gaat blijkt wel als de Rosa Timmer ineens gesommeerd wordt te stoppen met filmen. Wat daar aan de hand was zie je in de video.

Nieuws

Meest gelezen

menu