Vlucht autodief eindigt in weiland De Wijk

Foto: Archief DvhN

Het negeren van een stopteken, levensgevaarlijke manoeuvres en hoge snelheden: een 22-jarige autodief uit Arnhem deed er zaterdag alles aan om uit handen van de politie blijven. Zijn vlucht eindigde echter bij De Wijk, waar hij zich muurvast reed in een weiland.

De auto van de Arnhemmer werd op de snelweg bij Grijsoord (Gelderland) gesignaleerd. Deze bleek namelijk als gestolen geregistreerd. De auto was 14 januari buitgemaakt in Arnhem.

De bestuurder reed richting het Noorden. Onderweg postten agenten op verschillende plekken om de auto te onderscheppen, maar zonder resultaat. Op de A28 bij Staphorst wisten agenten de Arnhemmer een stopteken te geven. In plaats van te stoppen, ging hij er op hoge snelheid vandoor.

De 22-jarige haalde levensgevaarlijke capriolen uit om niet gepakt te worden, onder meer via de vluchtstrook. Bij De Wijk ging hij van de snelweg en probeerde via het buitengebied te ontkomen. Hij stuurde zijn auto zelfs een weiland aan de Schiphorsterweg in, maar kwam daar dus vast te zitten. De Arnhemmer vloog zijn auto uit en wilde wegrennen, maar agenten konden hem na enkele meters al achterhalen. De man is aangehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu