Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen terecht in gemeente Coevorden: kerk in Sleen en voormalige groepsaccommodatie bij Gees worden ingericht als opvanglocatie

Beeld: DVHN

De gemeente Coevorden gaat 150 tot 250 Oekraïense vluchtelingen opvangen. De eerste vluchtelingen worden ondergebracht in vakantiepark De Wolfskuylen bij Gees en in de kerk van de protestantse gemeente in Sleen.

De gemeente maakt vaart met de voorbereidingen en hoopt de opvanglocaties nog deze maand gereed te hebben. De voormalige groepsaccommodatie op vakantiepark De Wolfskuylen wordt ingericht voor de opvang van zo’n 30 personen. Arie Dirk Pellikaan, die samen met echtgenote Tonnie sinds 1997 het vakantiepark runde, kwam met het aanbod. Vorig jaar verkocht hij het park aan het landelijk opererende Hofparken. De groepsaccommodatie is echter de komende tijd nog beschikbaar.

In Sleen kwam de protestantse gemeente met het aanbod om de kerk aan de Koepen beschikbaar te stellen voor de opvang van vluchtelingen. Er werd contact gezocht met de direct omwonenden en die ondersteunden het initiatief net als het bestuur van Dorpsbelang. Er is ruimte om zo’n 30 vluchtelingen huisvesting te bieden. Daarvoor zijn nog wel aanpassingen aan de binnenkant van het gebouw nodig.

Ruimhartig

‘We zijn allemaal geschokt door de beelden uit Oekraïne die ons dagelijks bereiken’, zegt burgemeester Renze Bergsma. ‘Inmiddels zijn er al miljoenen mensen op de vlucht geslagen en dat worden er elke dag meer. We willen in onze gemeente ruimhartig zijn in de opvang van vluchtelingen en alles doen wat we kunnen om hulp te bieden. Deze mogelijkheid om met lokale samenwerkingspartners huisvesting te bieden grijpen we daarom met beide handen aan.’

Nieuws

menu