Vluchtelingenwerk wil meer statushouders in Drenthe klaarstomen voor werk en studie. 'Nederlandse gebruiken zijn totaal anders dan in hun thuisland'

Vluchtelingenwerk Noord-Nederland wil meer Drentse statushouders klaarstomen voor werk of studie. Tot nu toe is Noordenveld de enige gemeente die er geld in heeft gestopt.

Idris Salih Ibrahim uit Eritrea ondertekent zijn certificaat van de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. Hij werkt nu als dakdekker. Links wethouder Jeroen Westendorp.

Idris Salih Ibrahim uit Eritrea ondertekent zijn certificaat van de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. Hij werkt nu als dakdekker. Links wethouder Jeroen Westendorp. Eigen foto

Begin deze maand namen de deelnemers aan de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk in de gemeente Noordenveld trots hun VIP-certificaat (Vluchtelingen Investeren in Participeren) in ontvangst. In drie maanden tijd leerden zij hoe de Nederlandse arbeidsmarkt in elkaar steekt en wat zij kunnen doen om aan een betaalde baan of stage te komen.

Doel was hen beter voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt en te onderzoeken waar hun kracht ligt. Dat is volgens Vluchtelingenwerk gelukt. Vijf van de negen deelnemers uit Syrië en Eritrea hebben betaald werk gevonden of de keuze gemaakt een opleiding te gaan doen. Drie hebben langer begeleiding nodig en voor eentje bleek de taal een te grote belemmering.

Vluchtelingenwerk hoopt nu dat de gemeente Noordenveld doorgaat met subsidiëren en wil de training bovendien uitrollen over de rest van Drenthe. ,,Maar het is allemaal nog erg onduidelijk’’, zegt Tatiana Ockeloen van Vluchtelingenwerk Noord-Nederland.

,,Gemeenten zijn terughoudend. Ze zeggen dat ze eerst de nieuwe wetgeving willen afwachten of dat ze hier hun eigen sociale dienst voor hebben. Maar wij zijn veel gespecialiseerder en kijken bovendien niet op de klok, zoals ambtenaren. We werken, los van de betaalde trainer, met vrijwillige coaches. Zij blijven de deelnemers één op één begeleiden. Dat is ook nog eens goed voor de integratie.’’

‘De meeste vluchtelingen zien ‘jezelf verkopen’ als opscheppen. En iemand aankijken vinden ze onbeleefd’

In de training leren de statushouders na te denken over wat ze kunnen en wat ze willen. Ook wordt hen gewezen op belangrijke Nederlandse gebruiken, zoals op tijd op je werk verschijnen. Volgens Ockeloen hebben vluchtelingen baat bij zo’n aparte training omdat zij vanuit een andere cultuur naar Nederland zijn gekomen.

,,Er is een behoorlijke kloof. Zo zijn de meeste vluchtelingen niet gewend om een sollicitatiebrief met cv te schrijven. In hun thuisland komen zij doorgaans aan werk via familie of vrienden, zoals dat hier vroeger ook ging. En als ze wél bekend zijn met ons sollicitatiesysteem, dan nog vinden ze het moeilijk zichzelf te verkopen. Over jezelf zeggen dat je ergens goed in bent, zien ze als opscheppen. Terwijl je in Nederland juist assertief en proactief moet zijn. Ook zoiets: iemand aankijken. Hier hoort het zo, maar de meeste vluchtelingen vinden het onbeleefd.’’

Het is nog niet bekend of de gemeente Noordenveld, die 9.000 euro in de training heeft gestopt, de hulp voortzet. Ook is het nog onduidelijk of andere Drentse gemeenten er geld in willen steken. In een aantal gemeenten is de training al wel eens gegeven, maar toen met een Europese subsidie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu