Vluchtelingenwerk wil meer statushouders in Drenthe klaarstomen voor werk en studie. 'Nederlandse gebruiken zijn totaal anders dan in hun thuisland'

Vluchtelingenwerk Noord-Nederland wil meer Drentse statushouders klaarstomen voor werk of studie. Tot nu toe is Noordenveld de enige gemeente die er geld in heeft gestopt.

Idris Salih Ibrahim uit Eritrea ondertekent zijn certificaat van de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. Hij werkt nu als dakdekker. Links wethouder Jeroen Westendorp.

Idris Salih Ibrahim uit Eritrea ondertekent zijn certificaat van de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. Hij werkt nu als dakdekker. Links wethouder Jeroen Westendorp. Eigen foto

Begin deze maand namen de deelnemers aan de arbeidsmarkttraining van Vluchtelingenwerk in de gemeente Noordenveld trots hun VIP-certificaat (Vluchtelingen Investeren in Participeren) in ontvangst. In drie maanden tijd leerden zij hoe de Nederlandse arbeidsmarkt in elkaar steekt en wat zij kunnen doen om aan een betaalde baan of stage te komen.

menu