Voetballer sc Angelslo besmet met corona: club gesloten en zaterdag geen voetbal

Foto: De Vries Media.

Het sportpark van de Emmer voetbalclub sc Angelslo is dicht omdat een van de leden van de club besmet is met het coronavirus. Komend weekend worden er door de vereniging geen wedstrijden gespeeld.

Alle trainingen werden donderdag al afgelast. Volgens voorzitter Rudmer Kemper is bij de clubleiding bekend wie het coronavirus heeft opgelopen. ,,Hij was vorige week donderdag voor het laatst op ons sportpark’’, aldus de Emmenaar.

,,We weten precies met wie hij contact heeft gehad en deze mensen vertonen na een week nog geen ziekteverschijnselen. Omdat deze personen eigenlijk tot en met komend weekend thuis moeten blijven, hebben we besloten om uit voorzorg alle activiteiten tot en met komend weekend af te lasten.’’

Sportclub Angelslo deed dit volgens Kemper in nauw overleg met de GGD en de KNVB. ,,Doordat we dit nu doen, kunnen we komende dinsdag hopelijk allemaal weer veilig voetballen. Het is dus meer uit voorzorg dan dat het verplicht is. Wij willen niet dat er nog nieuwe gevallen bijkomen. We hebben voor deze aanpak de complimenten van de GGD gekregen.’’

Sportclub Angelslo heeft zo’n 350 leden en voetbalt op het sportpark Meerdijk-Noord aan de Sint Gerardusstraat. Het eerste elftal van de club van rood en geel komt uit in de vierde klasse op zaterdag.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu