Voetbalstrijd duurt voort: De Treffer '16 en TEVV komen toch niet nader tot elkaar

Ingang van het sportpark in 2e Exloërmond Foto: Harry Tielman

De ruziënde besturen van voetbalclubs De Treffer ‘16 en TEVV in Borger-Odoorn komen toch niet nader tot elkaar. Dat blijkt uit brieven die onder andere aan wethouder Niek Wind zijn gestuurd.

De deadline voor een ‘gezamenlijk standpunt’ aan de wethouder van Borger-Odoorn ligt op donderdag 12 uur. Vorige week leek er licht aan het einde van de tunnel, door een handreiking van De Treffer ‘16. De naam TEVV was niet langer een obstakel bij een fusie van beide verenigingen. De leden van de nieuwe club mochten zich er in een algemene ledenvergadering over uitspreken.

‘Verwerpt het voorstel met kracht’

Maar in de afgelopen dagen zijn de besturen van beide clubs weer lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

‘Het bestuur van TEVV verwerpt het voorstel met kracht om de leden van beide verenigingen een naam te laten kiezen’, kreeg wethouder Wind (Gemeentebelangen) onder meer te lezen.

Drie opties legde de gemeenteraad vast

De gemeenteraad van Borger-Odoorn nam in oktober 2019 een motie aan waarin voor beide clubs drie opties werden vastgelegd: of samengaan tot één vereniging, of gescheiden (maar in goed overleg) de voetbalvelden in Tweede Exloërmond delen, of helemaal geen voetbal meer in het dorp.

De velden gescheiden delen is, kort gezegd, niet haalbaar gebleken. Roosters maken zou enkel leiden tot meningsverschillen, ruzies, ellende, dat werk. En lange tijd was samengaan tot één club een probleem vanwege de naam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu