Voetbalteam Naoberschap Inside met gevangenen Veenhuizen pakt vijfde plek bij toernooi in Krimpen aan den IJssel

De selectie uit 2019 van Naoberschap Inside in Esserheem (PI Veenhuizen), met twee trainers van FC Emmen. Foto: PI Veenhuizen

Een voetbalteam bestaande uit gevangenen van de penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen heeft donderdag bij het jaarlijkse internationale voetbaltoernooi van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) in PI Krimpen aan den IJssel de vijfde plek gepakt.

Dat toernooi stond in het teken van re-integratie en arbeidstoeleiding van (ex-)gedetineerden. In 2017 vond dit plaats in PI Norgerhaven in Veenhuizen. Vorig jaar ging er een streep doorheen vanwege corona.

Aan het voetbaltoernooi deden maatschappelijke teams van Excelsior Rotterdam, de Belgische ploegen KAA Gent en Royal Antwerp/Beerschot, WerkviaSportNL en gedetineerdenteams van PI Veenhuizen, PI Krimpen aan den IJssel en PI Arnhem mee.

FC de Rebellen

FC de Rebellen, met onder andere de oud-profs Glenn Helder, Ruben Schaken en Ali Boussaboun, was ook van de partij en legde beslag op de winst. Het team van PI Veenhuizen - winnaar van de vorige editie - werd vijfde.

Bij het toernooi werkt de DJI samen met het European Football for Development Network (EFDN). Doel is om profclubs te inspireren om zich maatschappelijk in te zetten en voetbal te gebruiken om de levens van mensen in Europa positief te veranderen.

FC Emmen Naoberschap

Het team van PI Veenhuizen bestond uit gedetineerden die momenteel deelnemen aan het project Naoberschap Inside in Esserheem. Dit project is een samenwerking tussen PI Veenhuizen en FC Emmen Naoberschap, de maatschappelijke tak van de Drentse profvoetbalclub. Als ze een trainingstraject succesvol afronden komen ze mogelijk in aanmerking voor een baan of opleidingstraject bij één van de businessclubleden of sponsoren van FC Emmen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu