Volleybalster Manon Torenbeek (18) tevreden met haar debuut bij Sudosa-Desto in Assen: 'Nu ben ik toe aan prijzen pakken'

Volleybalster Manon Torenbeek (18) uit Sleen maakte een geslaagde overstap naar Topdivisionist Sudosa-Desto. Foto: Ton Trompert

De Slener volleybalster Manon Torenbeek uit Sleen kijkt tevreden terug op haar eerste jaar bij Sudosa-Desto in Assen.

De bijna 1.80 meter lange Torenbeek geldt als een groot talent en speelde zich twee jaar geleden bij 2e Divisionist Emmen ’95 flink in de kijker. Sudosa-Desto had de passer/loper destijds al een tijdje in het vizier en mede gezien haar progressie werd ze vorig seizoen vastgelegd.

Geen spijt

Torenbeek, vwo-eindexamenleerling van het Esdal College in Emmen, heeft bepaald geen spijt van haar keuze. Ze heeft in Assen haar talenten verder kunnen ontplooien en is met Sudosa klaar voor de volgende stap: prijzen pakken.

,,Voor mij kwam Sudosa op het juiste moment. De ploeg speelt op het één na hoogste niveau van ons land en kan me in de Topdivisie prima doorontwikkelen. Ik wil alles uit mijn volleybalcarrière halen en ben hier aan het juiste adres. Bij deze ambitieuze club ligt voor mij een heel mooie sportieve uitdaging.”

‘De klad kwam erin’

De ploeg van Mark Afman en Hielke Loman werd bij de start van de competities door blessures behoorlijk gekortwiekt. ,,Met een smalle selectie wisten we aanvankelijk echter prima overeind te blijven, maar gaandeweg kwam de klad erin.”

Door het coronavirus werd eind maart abrupt een punt achter het volleybalseizoen gezet. Een streep door de rekening van de ploeg van Torenbeek. ,,Gezien de situatie in de wereld was dit overigens de enige logische uitkomst, maar in sportief opzicht wel jammer We waren juist aan een mooie reeks bezig.”

Extra stapje

De volleybaldames van Sudosa maakten op de ranglijst een vrije val en bivakkeerden een tijdje op de degradatieplek.

,,De winterstop kwam voor ons eigenlijk net op tijd. We waren als team doordrongen van het feit dat we een stapje extra moesten zetten om deze negatieve reeks om te buigen. Dit stapje werd in de tweede seizoenshelft gezet en we wonnen bijna alle wedstrijden. Zelfs de kampioen van de Topdivisie en tevens bekerfinalist VCN werd verslagen.”

Door de flow klom Sudosa richting de veilige middenmoot. ,,Deze positieve reeks werd echter ruw onderbroken door het coronavirus. Erg jammer, want alles ging op dat moment eigenlijk goed. In het vroegtijdig beëindigde seizoen zijn we keurig bovenin de middenmoot geëindigd. Deze lijn moeten we komend seizoen doortrekken.”

Nieuw trainersduo

Bij Sudosa heeft het trainersduo Mark Afman/Hielke Loman plaatsgemaakt voor hoofdtrainer Lesley de Jonge en assistent Björn Stricker.

,,Voor mij een hernieuwde kennismaken, want van beide trainers heb ik eerder al training gehad. Het is dus erg leuk hun beide nu weer bij Assen te treffen. Ik kijk met veel belangstelling uit naar het nieuwe seizoen. Ik heb er alle volle vertrouwen in dat we als team iets moois kunnen neerzetten.”

Nieuws

Meest gelezen

menu