Voor het raam zwaaien bij verpleeghuis mag in Beilen ook niet meer

Mevrouw Sybrands in het Derkshoes in Westerbork geniet van muziek voor het raam van zanger Udo Jürgens. Foto: Jaspar Moulijn

De moeder van Maaike Slothouber mag niet meer op ‘raambezoek’ bij Slothoubers vader, die in woonvoorziening Altingerhof in Beilen woont. ,,Voor hen een belangrijk contactmoment dat wegvalt.”

Dat schrijft Slothouber op Twitter. ,,Vrijdag kregen mijn ouders te horen dat mijn moeder geen raambezoek meer aan mijn vader mag brengen.”

In Altingerhof wonen mensen met dementie en mensen met een specifiek lichamelijke zorgbehoefte. Volgens Slothouber zou Icare, de stichting waar Altingerhof onder valt, aanvoeren dat door de raambezoeken onrust ontstaat onder cliënten. Ook zouden bezoekers te dicht bij elkaar komen. Slothoubers moeder herkent dat niet: ze had alleen contact met haar man door met hem te bellen, vanachter glas.

Grijs gebied

Altingerhof ziet echter geen andere mogelijkheid dan raambezoek voorlopig te verbieden, zegt een woordvoerster. ,,Onze locaties mogen niet meer bezocht worden, dus raambezoeken bevinden zich sowieso in een grijs gebied. En het is moeilijk er één lijn in te trekken. Voor bewoners die geen bezoek krijgen was het ook moeilijk om te zien dat sommige bewoners wel bezoek kregen.”

Heel vervelend

Een andere oplossing ziet het woonzorgcentrum niet. Het personeel is te druk om voor politieagent te spelen. ,,Wij kunnen niet de hele tijd iedereen in de gaten houden en zorgen dat echt niemand lichamelijk contact heeft. Het is heel vervelend dat het zo moet, maar voor nu hebben we deze beslissing moeten nemen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu