Voor wie graag verse producten bij de boerderij haalt, maar niet weet waar-ie moet zijn is er nu de Drentse app 'Het Kraampje'

Voor wie graag verse producten bij de boerderij haalt, maar niet weet waar-ie moet zijn is er de Drentse app Het Kraampje. Bernd Hietberg en Willemijn Kleijn, dierenartsen uit Zwiggelte, bedachten deze makkelijke Drentse app.

Via de app 'Het kraampje' heb je een overzicht van boerenbedrijven in Drenthe die hun spullen langs de kant van de weg verkopen. Op de foto aardappelen in de Boerenkraam tussen Rolde en Grolloo.

Via de app 'Het kraampje' heb je een overzicht van boerenbedrijven in Drenthe die hun spullen langs de kant van de weg verkopen. Op de foto aardappelen in de Boerenkraam tussen Rolde en Grolloo. Foto: Marcel Jurian de Jong

Tegen mensen in het dorp zegt Bernd Hietberg, dierenarts in Zwiggelte, weleens dat ze met z’n allen zo een landwinkel kunnen beginnen. De boeren in de omgeving produceren eigenlijk bijna al het voedsel dat nodig is om van te leven. Hietberg (40) en zijn vrouw Willemijn Kleijn (40), eveneens dierenarts, weten graag wat ze eten. ,,Het is prettig als je het verhaal van je eigen voedsel kent’’, zegt Hietberg. Zo heeft hij, boerenzoon uit Overijssel, het van huis uit meegekregen.

Nieuws

menu