Voordeeldrogist Die Grenze opent filiaal in winkelcentrum Triade in Assen

Bert Hesselink van drogisterijreus Die Grenze, hier in zijn vestiging in Denekamp waar het allemaal begon, verkoopt alles waar een prijssticker op past. Fotocollage: DVHN/Ulce Witte

Medikamente Die Grenze opent een nieuw filiaal in winkelcentrum Triade in Assen.

„De winkel gaat halverwege november open. We zijn nu druk bezig alles klaar te maken. Zo komt er nog een nieuwe vloer in en komen er ook nieuwe lampen”, meldt directeur Bert Hesselink. Volgens hem wordt Die Grenze in Assen het grootste filiaal tot nu toe. De oppervlakte van de winkel bedraagt in totaal 2000 vierkante meter.

Het nieuwe filiaal van Die Grenze komt in het winkelcentrum boven de nieuwe vestiging van supermarktketen Dirk van den Broek. Deze opent eind november.

‘Alles wat goedkoop is, kun je verkopen’

Die Grenze verkoopt met name artikelen die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten. Over zijn strategie zei hij eerder: ,,Nette winkels met lage prijzen. Het is snelle handel. Ik koop partijen op, die ik zo snel mogelijk aan de man wil brengen. Ik neem genoegen met niet al te veel winst. Alles wat goedkoop is, kun je verkopen.’’

De drogisterij begon in 2007 aan de grensovergang bij Denekamp. Hesselink richtte zich op het opkopen van grote partijen uiteenlopende spullen, die hij zo snel mogelijk aan de man wil brengen. Een vrachtwagen vol Honig-mixen met een beperkte houdbaarheidsdatum is voor hem zeer interessant. Supermarkten zien de goederen niet meer zitten, maar op zo’n partij wil Hesselink best een bod doen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu