Voorlopig geen hippisch event op TT Circuit

Hippisch Platform Drenthe organiseert geen paardenevenement meer op het TT Circuit in Assen. Voorzitter Julius Peters onderneemt geen actie, maar juicht ideeën toe.

In mei 2016 opperde Jaap Werners, Peters voorganger, dat een groot paardenevenement in Drenthe ervoor kan zorgen dat onze provincie weer in beeld komt bij paardenliefhebbers. Het was zijn droom de Wereldruiterspelen naar Drenthe te halen. Dat bleek financieel niet haalbaar.

Geschikte locatie

Een alternatief evenement op het TT Circuit was volgens Werners wel mogelijk. De racebaan met het naastgelegen defensieterrein is een geschikte locatie. Er is genoeg ruimte, er zijn tribunes en er kan een mooi parcours worden uitgezet.

De huidige voorzitter laat weten dat er geen concrete plannen zijn voor zo’n evenement. ,,Maar als anderen met ideeën komen, kunnen wij wel de juiste mensen met elkaar verbinden.’’

Paardenkracht

Peter Oosterbaan, de directeur van het circuit, is nog altijd enthousiast over het plan en ziet graag meer ‘paardenkracht’ naar de racebaan komen. ,,Misschien moeten we de plannen nog maar eens van stal halen’’, zegt Oosterbaan. ,,Wij staan er voor open.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu