Voormalig speler Amboina hoort in hoger beroep eveneens cel eisen

Het Gerechtshof in Leeuwarden.

Een 28-jarige voormalige voetballer van Amboina uit Assen hoorde voor voetbalgeweld voor het Gerechtshof in Leeuwarden een celstraf van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen. De eis staat gelijk aan het vonnis dat in juli 2014 in Assen werd uitgesproken.

Rode kaart
In oktober 2013 stompte en schopte hij een speler van tegenstander SV Zeijen in het gezicht toen het kwaad werd om een rode kaart die werd uitgedeeld aan een speler van Amboina. Het gebeurde in de voorlaatste minuut van de wedstrijd in Zeijen toen de Asser club met 0-3 achterstond.

Grensrechter geschopt
De grensrechter die de agressieve Assenaar probeerde weg te trekken, kreeg daarna een schop in de buik van de man. De veroordeelde voetballer moet ruim 500 euro schadevergoeding aan de grensrechter betalen, oordeelde de rechtbank in Assen destijds. Na zijn arrestatie werd de man geroyeerd door Amboina. Tijdens de rechtszaak ontkende hij het geweld te hebben gebruikt.

Agressieprobleem
De Assenaar is vaker veroordeeld voor geweldsmisdrijven en heeft daarvoor ook al eens celstraf gehad. De rechtbank in Assen oordeelde dat hij na zijn nieuwe gevangenisstraf reclasseringstoezicht moest krijgen en zich moest laten behandelen voor zijn agressieprobleem. Omdat de man tegenwoordig geen vaste woon- of verblijfplaats heeft vroeg het Openbaar Ministerie aan het Hof deze voorwaarden te laten varen.

Nieuws

menu