Voormalige pizzeria Piccobello naast gemeentehuis Assen maakt plaats voor appartementen

De voormalige pizzeria Piccobello naast het gemeentehuis van Assen maakt binnenkort plaats voor appartementen. Het plein tussen de appartementen en het gemeentehuis wordt ook opgeknapt.

Het ontwerp van de nieuwe appartementen. Rechts de Menning, links het gemeentehuis.

Het ontwerp van de nieuwe appartementen. Rechts de Menning, links het gemeentehuis. Illustratie: Kuilman Beheer

De voormalige pizzeria staat al een tijd leeg en verloedert flink. Omdat veel mensen via de doorgang tussen dit pand en het gemeentehuis de binnenstad in lopen, vooral tijdens marktdagen, wil de gemeente deze ‘stadsentree’ verfraaien. Eerste stap is de sloop van de pizzeria en de bouw van acht nieuwe appartementen op deze plek.

Huurappartementen

De appartementen worden ontwikkeld door Kuilman Beheer uit Groningen, die de afgelopen jaren ook een aantal andere panden aan de Noordersingel en de Menning opleverde.

„We gaan ervan uit dat we de appartementen zelf gaan verhuren”, laat Koos Kuilman weten. „Maar dat besluit is in principe nog niet genomen. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe onze portefeuille eruitziet tegen de tijd dat het klaar is. Het kan ook zijn dat we het als eenheid verkopen aan een andere partij.”

(tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

De acht appartementen krijgen woonoppervlaktes die variëren tussen de 45 en 70 vierkante meter. De vergunningprocedures starten direct na de zomer, maar of Kuilman daarna meteen begint met de bouw, is nog even afwachten. „We sterven in het werk op dit moment en zoals zoveel bedrijven in de bouw zijn we erg hard op zoek naar personeel. Waarschijnlijk gaan we niet direct aan de slag, maar hopelijk lukt het dit jaar nog wel om een start te maken.”

Groene entree

Kuilman legt ook nog 85.000 euro in voor de vergroening van het plein tussen de toekomstige appartementen en het gemeentehuis, onderdeel van de stadsentree Menning/Noordersingel. Assen wil zelf 150.000 euro vrijmaken om deze entree te verbeteren en ziet deze uitgave als eerste stap in de gebiedsontwikkeling van de Rolderstraat en omgeving.

Onder meer het binnengebied tussen de Rolderstraat en het stadhuis moet flink vergroenen, zodat het geschikt wordt om aan te wonen. Later kunnen dan de achterzijden van de diepe winkels aan de Noordersingel en de Nieuwe Huizen omgevormd worden naar woningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu