Vragen over slechte trainingsvelden dorpen

FOTO ARCHIEF DVHN

De voetbalclubs van Pesse, Hollandscheveld en Elim moeten vanwege de slechte staat van voetbalvelden regelmatig trainingen afgelasten. PvdA en Gemeentebelangen vragen het Hoogeveense college om actie.

Regenbuien veranderen de trainingsvelden van genoemde voetbalverenigingen in onbespeelbare modder- en waterpoelen. Daarbij steekt het de verenigingen dat de situatie bij voetbalclubs in de plaats Hoogeveen aanzienlijk beter is. Vooral de accommodatie van HZVV en de vv Hoogeveen, actief op het vernieuwde Bentinckspark, maar ook van vv De Weide staan volgens de clubs in de dorpen in schril contrast met de verslechterende situatie in Pesse, Hollandscheveld en Elim.

De PvdA en Gemeentebelangen hebben het college schriftelijke vragen gesteld over de situatie in de drie dorpen. De partijen vinden dat deze niet past bij een gemeente die vorig jaar de titel ‘Sportgemeente van het jaar' in de wacht sleepte. Ze vragen het college voor de korte en lange termijn naar oplossingen te zoeken. ,,Een veld in goede conditie is de basis om als voetballer onder veilige omstandigheden te kunnen trainen en sporten'', vinden PvdA en Gemeentebelangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu