Imposante erehaag van meer dan honderd vrienden voor verongelukte Bennie Stroetinga (19) uit Eelde. 'Het was een heel betrokken jongen'

Foto: Van Oost Media

Meer dan honderd mensen waren vrijdagmorgen aanwezig in Eelde bij de erehaag voor de overleden 19-jarige Bennie Stroetinga.

Vrienden en bekenden vormden een erehaag en applaudisseerden toen de rouwauto voorbij reed. Ook werden er fakkels met Bengaals vuurwerk aangestoken.

Stroetinga kwam om het leven na een auto-ongeluk in Donderen op 9 oktober. Hij botste op de Norgerweg met zijn auto tegen een boom en belandde vervolgens in het ziekenhuis. Daar vocht hij voor zijn leven, maar ruim een week later overleed hij alsnog.

‘Het kwam echt heel hard binnen’

Zijn plotselinge overlijden kwam als een grote klap voor het dorp en de voetbalvereniging VV Actief waar hij al jaren bij betrokken was. „Het kwam echt heel hard binnen,” vertelt Jan Hovenkamp, penningmeester bij VV Actief. „Hij speelde al vanaf de jeugd bij de club en iedereen in het dorp kende hem en zijn ouders. Het was een heel betrokken jongen.”

Stroetinga trainde en begeleidde onder andere het G-team van de club. Ook was hij jaarlijks betrokken bij de Sinterklaascomissie van de club. Hij speelde zelf in het zevende elftal van de vereniging. In Eelde was hij onder meer actief als vrijwilliger bij de autocrossvereniging en hielp hij mee met het bouwen van corsowagens.

‘Bennie was er altijd’

Teamgenoot Dennis Vries herinnert zich vooral de onzekerheid na het ongeluk van Stroetinga „Je weet dat hij in het ziekenhuis ligt, maar tegelijkertijd weet je niet hoe het gaat. Toen we het nieuws hoorden dat hij overleden was, was dat een hele grote schok. We hebben vervolgens het hele week als team bij elkaar gezeten en bedacht wat we konden doen.”

De teamleden van Stroetinga regelden een bloemstuk voor de erehaag, plaatsten een rouwadvertentie in de plaatselijke krant en liepen tijdens de erehaag mee met fakkels.

„Ik denk dat het heel moeilijk wordt als we weer gaan trainen,” vertelt Vries. „Bennie was er altijd. Al die momenten waar hij straks voor de eerste keer niet bij zal zijn, dat gaan we voelen. Het was gewoon een gouden jongen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu