Vriendengroep levert met trekker 1200 kratten bier in bij supermarkt Coop Simonides in Diever

De jongerenploeg van keet Het Zwaantje levert 1200 lege bierkratten in. FOTO PIET BOSMA

Jongeren van keet ’t Zwaantje in Boijl hebben met een trekker met aanhanger 1200 bierkratten ingeleverd bij supermarkt Coop Simonides in Diever. Ze waren daartoe geprikkeld door de beelden in een NOS Journaal in 2017.

Jongeren van een keet in de buurt van Dalfsen leverden toen in één keer zo’n duizend bierkratten in bij een supermarkt. Ze hadden de grote hoeveelheid opgespaard in drie jaar tijd. „Dat kan beter”, zo dacht de vriendengroep uit Boijl en Zorgvlied.

 Het zijn allemaal jongens van rond de 20 jaar. Ze hebben een keet staan op een vaste plek bij een boer in Boijl. Met hem hebben de jongeren in het verleden wel eens discussies gevoerd over de hoeveelheid decibellen die vanuit de keet werden geproduceerd. Ze houden de plek dan ook liever geheim.

‘We gaan nu voor de 1500 kratten’

„We komen daar elk weekeinde bijeen, het is gezellig, het gaat om de sfeer.” Deamon Ouwerkerk uit Boijl zegt dat tien jaar geleden in Zorgvlied het initiatief tot een zuipkeet is genomen. De nu ingeleverde kratten zijn in twee jaar leeggedronken, waarbij de keet dan ook nog eens half jaar door corona gesloten was. Met de duizenden euro’s aan statiegeld wordt (uiteraard) weer nieuwe drank gekocht. „We gaan nu voor de 1500 kratten.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu