Vrijwilligers multiculturele vrouwengroep uit Emmen krijgen koninklijke onderscheiding voor hun integratiewerk

Van links naar rechts Anab Mohamed Jama, burgemeester Eric van Oosterhout en Rumena Froma-Pajovic. Eigen foto

Twee vrouwen uit Emmen mogen zich sinds vandaag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Rumena Froma-Pajovic (67) en Anab Mohamed Jama (63) zijn vrijwilliger bij de Parel van Emmen, waarbij zij zich inzetten voor de integratie van buitenlandse vrouwen in de Nederlandse samenleving.

Beiden kregen het lintje uit handen van burgemeester Eric van Oosterhout tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van de multiculturele vrouwengroep.

Rumena Froma-Pajovic

Rumena Froma-Pajovic is bestuurslid en voorzitter bij de Internationale Vrouwengroep Parel. Sinds jaar en dag is ze vraagbaak en aanspreekpunt. Als coördinator zet ze tijdens de maandelijkse bijeenkomsten verschillende maatschappelijke en culturele onderwerpen op de agenda zoals gezondheid en mantelzorg. Ook zet zij zich voor de internationale vrouwendag op 8 maart. Ze onderhoudt contacten met vrouwenorganisaties en zet zich in voor de Lies van Urk prijs.

Anab Mohamed Jama

Anab Mohamed Jama is aanspreekpunt voor de Somalische gemeenschap. Mevrouw Jama helpt mee met het organiseren van culturele activiteiten. Ze geeft informatie over Islamitische feestdagen. Ook worden feestdagen van andere landen besproken. Ze staat open voor andere culturen. Door die openheid heeft ze een grote bijdrage geleverde aan de brugfunctie die Parel zo belangrijk vindt. Verder leverde ze een culinaire bijdrage aan het Full Colour Festival en de multiculturele kookgroep in Angelslo.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu