WKE wacht met spanning op uitspraak rechter

Aankomst voorzitter Tjeerd Boonstra met zijn partner. Marcel Jurian de Jong

Het bestuur en de achterban van voetbalvereniging WKE wachten met spanning op het oordeel van de faillissementsrechter. Die doet dinsdagmiddag uitspraak over de faillissementsaanvraag die de Belastingdienst dinsdagochtend indiende voor de rechtbank in Assen.

Geen advocaat
De zitting vond achter gesloten deuren plaats. Het voltallige bestuur van WKE was bij de zaak aanwezig. Voorzitter Tjeerd Boonstra besloot zijn eigen verweer te voeren en geen advocaat in te zetten. De fiscus deed dat wel.

Over de argumenten die door beide partijen voor de rechter zijn aangevoerd zijn geen details bekend gemaakt. Wel benadrukte de woordvoerster van de Belastingdienst nogmaals dat het om een grote vordering gaat die nog hoger op kan lopen. ,,Wij denken een sterke zaak te hebben'', benadrukte ze na het verlaten van de zittingszaal.

Oude schulden
WKE-preses Boonstra, die eind januari de voorzittershamer overnam van Willem Zwikker, voerde onder meer aan dat hij niet in staat mocht worden geacht alle problemen bij de Emmer topklasser in vier weken het hoofd te kunnen bieden. Ook schoot het hem in het verkeerde keelgat dat de advocaat van de fiscus begon over oude schulden. Daar is volgens Boonstra allang een streep onder gezet. Hij zegt daar ook bewijzen van te hebben.

De uitspraak wordt rond 14 uur verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu