Waardeverminderingsregeling voor aardbevingsschade geldt nu in deze vijf dorpen in Drenthe. 'Een stap in de goede richting'

Goed nieuws voor bewoners in Oud Annerveen, Nieuw Annerveen, Eexterveenschekanaal en Zuidlaarderveen. Naast Spijkerboor kunnen ook die bewoners eindelijk geld krijgen voor waardevermindering van hun woningen.

Berend de Boer (63) wijst de 'zettingsscheuren' in zijn huis aan.

Berend de Boer (63) wijst de 'zettingsscheuren' in zijn huis aan. Foto: DVHN/Wouter Hoving

Het Instituut voor Mijnbouwschade (IMG) heeft de postcodes voor waardevermindering geactualiseerd. De ‘arbitraire’ provinciegrens - die leek te bepalen of je wel of geen vergoeding kreeg - raakt minder op de voorgrond.

Na de zomer komen ook bewoners in de dorpen Oud Annerveen, Nieuw Annerveen en Eexterveenschekanaal (Aa en Hunze) en Zuidlaarderveen (Tynaarlo) in aanmerking voor compensatie van waardedaling. Sommige Groningse dorpen en wijken in de stad zijn juist uit de regeling verwijderd.

Eerder kon in Drenthe slechts een handjevol bewoners rond Spijkerboor een vergoeding krijgen voor waardevermindering van het huis. Dat komt omdat in dat gebied meer dan twintig procent van de huizen toegekende schadeaanvragen als gevolg van aardbevingen heeft.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's