Dit is waarom Green Airlines plotseling van Groningen Airport Eelde vertrok. Het bedrijf had een forse claim aan de broek wegens niet uitgevoerde vluchten

Het wordt steeds duidelijker waarom Green Airlines deze zomer plotseling van Groningen Airport Eelde vertrok. De luchtvaartmaatschappij heeft een hoogoplopend geschil met German Airways.

De Embrear 190 van German Airways werd deze zomer feestelijk binnengehaald op Groningen Airport Eelde. Het vliegtuig heeft amper twee weken Eelde als thuishaven gehad.

De Embrear 190 van German Airways werd deze zomer feestelijk binnengehaald op Groningen Airport Eelde. Het vliegtuig heeft amper twee weken Eelde als thuishaven gehad. Foto DVHN/Peter Wassing

German Airways wil miljoenen euro’s zien van de Duitse groene luchtvaartmaatschappij Green Airlines voor niet uitgevoerde vluchten. Green Airlines huurde de vliegtuigen van German Airways, onder meer de Embrear 190 voor honderd passagiers. Het toestel werd begin juli op Eelde gestationeerd om vluchten te verzorgen naar het Spaanse Ibiza en Mallorca, het Portugese Faro en het Griekse Korfoe.

Claim van 11 miljoen

Nieuws

menu