Waarom mag de KNVB een sponsor verbieden? D66-kamerlid stelt minister vragen over verboden sponsordeal FC Emmen en Easytoys

Antje Diertens van D66 verlaat in maart volgend jaar de landelijke politiek. Foto: ANP/Koen van Weel

Het Groningse Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) heeft minister voor Medische Zorg Tamara van Ark schriftelijk vragen gesteld over de door de KNVB verboden sponsordeal tussen FC Emmen en sekswinkel Easytoys.

Woensdag besloot de voetbalbond dat Easytoys niet als sponsor op het shirt van FC Emmen mag staan. Volgens de KNVB zou het niet gepast zijn dat de club met Easytoys op het shirt spelen, omdat deze uiting in verband zou kunnen worden gebracht met de seksindustrie.

Vragen

Diertens wil nu van minister voor Medische Zorg Tamara van Ark weten op welke gronden de KNVB een voetbalclub in het betaald voetbal kan verbieden om een bepaalde hoofdsponsor te kiezen en waarom de KNVB Easytoys als hoofdsponsor heeft verboden.

Diertens wil ook weten of er een mogelijkheid is voor voetbalclubs om in beroep te gaan tegen het oordeel van de KNVB. FC Emmen liet eerder al weten dat het een kort geding tegen de KNVB voorbereidt.

Ook is Diertens benieuwd of Van Ark het eens is met de stelling dat het mogelijk moet zijn om een sekswinkel als hoofdsponsor te hebben.

Nieuws

Meest gelezen

menu