Waarom wel een kermis in Assen, maar geen TT of Preuvenement? 50PLus trekt aan de bel

De jaarlijkse TT Kermis kon dit jaar niet doorgaan. Foto: Archief/Marcel Jurian de Jong

Dat in tegenstelling tot de TT, SummerBreak, het Preuvenement en andere evenementen de nazomerkermis in Assen mogelijk wel doorgaat, is voor de fractie van 50PLus onbegrijpelijk.

,,Wij snappen best het belang van de kermisexploitanten, maar op een kermis kan de anderhalvemetermaatregel niet worden gegarandeerd”, zegt fractievoorzitter Clemens Otto van de seniorenpartij.

Maximaal 1000 bezoekers tegelijkertijd op het Veemarktplein

Of de kermis daadwerkelijk doorgaat, blijkt eind deze maand. Een tweede coronagolf zou roet in het eten kunnen gooien. Mocht het groene licht aanhouden, dan is de kermis van 4 tot en met 13 september te vinden op het Veemarktplein. Daar is volgens organisator Sander ten Bosch ruimte voor maximaal 1000 bezoekers tegelijkertijd. Normaal gesproken zou dat aantal op ongeveer 5000 liggen.

‘Speelt bezoek aan de kermis mee bij het risico van corona-overdracht van jeugd op ouderen?’

Otto heeft over de goedkeuring van de kermis door Assen namens zijn partij schriftelijke vragen gesteld aan het college. ,,Wij willen weten op basis waarvan Assen groen licht voor de nazomerkermis heeft gegeven en hoe zij denkt de 1,5 meter te kunnen garanderen.”

50Plus stelt de vragen specifiek met het oog op de jongeren die de kermis bezoeken. De partij vraagt zich af of ouderen zich extra zorgen moeten maken als hun kinderen en kleinkinderen de kermis hebben bezocht. ,,In hoeverre schat het college de risico’s in van corona-overdracht door de jeugd?”

Nieuws

Meest gelezen

menu