Wakker worden in een witte wereld? De meeste kans op sneeuw is er vanavond en vannacht in Drenthe en Groningen

Winterse buien op komst. ANP

Grote kans dat we dinsdagmorgen wakker worden in een witte wereld. Volgens Weeronline.nl gaat het vanavond en vannacht sneeuwen en mogelijk blijft er zo’n 3 centimeter sneeuw liggen in Groningen en Drenthe.

Hoe lang het witte tapijt blijft, is niet duidelijk. Dat ligt eraan hoe hard het gaat sneeuwen. In elk geval moet je er rekening mee houden dat het morgenochtend plaatselijk glad kan zijn.

Bij een luchttemperatuur rond 1 graad boven nul kan de weg namelijk afkoelen tot rond of net onder het vriespunt. Hierdoor kunnen natte wegen bevriezen. Het meeste risico op gladheid is er op bruggen en viaducten, maar lokaal kunnen ook gewone wegen (op beschutte plekken) glad worden.

Nacht naar woensdag wéér sneeuw?

Na een grotendeels droge dinsdag met behoorlijk wat zon volgt dinsdagavond opnieuw neerslag. Zoals het er nu voorstaat valt hieruit in de zuidwestelijke helft van het land voornamelijk regen. In het noorden en oosten is opnieuw kans op natte sneeuw.

Vooral in het oosten van Drenthe, Groningen en Friesland kan de sneeuw dan weer tijdelijk blijven liggen met een sneeuwlaag van 0 tot 2 centimeter. Als het tot een sneeuwdekje komt, smelt dit woensdagochtend wel snel weg.

Nieuws

menu