Ware geweldsexplosie in sportschool in Coevorden: Emmenaar veroordeeld tot 1,5 jaar cel

Man veroordeeld voor bont en blauw slaan ex-vriendin in sportschool in Coevorden: Foto: Shutterstock

Een 41-jarige man uit Emmen is veroordeeld voor het urenlang mishandelen van zijn ex-vriendin. De vrouw werd 11 oktober vorig jaar door de verdachte opgesloten in de sportschool van zijn broer in Coevorden.

Volgens de rechtbank was sprake van een ware geweldsexplosie. Uit letselrapportage blijkt dat het slachtoffer 75 kneuzingen over haar lichaam had. Ze wist na twee uur uiteindelijk te ontkomen en is bij een onbekende automobilist ingestapt, die heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de rechtbank heeft de Emmenaar zich schuldig gemaakt aan ernstige mishandeling en gijzeling.

Zij is letterlijk bont en blauw geslagen. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze gevochten heeft voor haar leven. Ook voor dit incident heeft de man zich naar het oordeel van de rechtbank schuldig gemaakt aan mishandeling van de vrouw. ,,Zij is tussen 2015 en 2020 meerdere malen dusdanig mishandeld dat zij letsel op liep.

Gewelddadige relatie

De rechtbank constateert dat in de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer veelvuldig geweld werd gebruikt. ,,Haar ambivalentie over de relatie speelt daarbij een grote rol. Zij nam vaak weer contact met hem op.” De man is veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dat is lager dan de eis van de officier van justitie.

De verdachte moet zich verplicht laten behandelen aan zijn alcoholverslaving en agressieproblemen. Tijdens de proeftijd van drie jaar mag hij niet in de buurt komen van het slachtoffer en ook geen contact met haar opnemen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu