Wat is een illusieshow in Assen waard?

Wat is een illusieshow in Assen waard?

De kaartjes voor de show van illusionist Christian Farla op vrijdag 12 februari in De Nieuwe Kolk Assen kosten niets. Achteraf betalen de bezoekers wat zij de show waard vonden.

De kaartjes voor de show van illusionist Christian Farla op vrijdag 12 februari in De Nieuwe Kolk Assen kosten niets. Achteraf betalen de bezoekers wat zij de show waard vonden.

Het is de eerste keer dat het theater met deze betaalvorm experimenteert. ,,Ik vind het echt spannend'', zegt programmeur Annelies Klunder. ,,Hoeveel mensen komen hier op af? En wat zijn ze bereid te betalen?'' De kaartjes voor de voorstelling The Night of Illusions kosten 0 euro. Na de voorstelling betalen de bezoekers de entree. Ze mogen zelf de hoogte van het bedrag bepalen op basis van het niveau van de voorstelling.

Christian Farla

Het plan voor deze bijzondere manier van kaartverkoop bestond al een tijdje bij De Nieuwe Kolk. ,,In andere theaters is het al wel eens gebeurd, met voorstellingen van moderne dans bijvoorbeeld. Wij kozen voor een show voor een breed publiek zodat veel mensen kennis kunnen maken met het genre'', legt Klunder uit. Christian Farla is illusionist en heeft een grote show. ,,Hij is een soort Hans Klok, maar nog niet zo bekend. Hij trekt nog niet zo gemakkelijk een volle zaal.''

De show was begin deze week nog niet uitverkocht. ,,Farla was helemaal voor ons plan en hij is ook heel benieuwd naar het resultaat.'' Het experiment lijkt te werken, want gistermiddag was zo'n driekwart van de zaal al verkocht. Dat betekent nog niet dat De Nieuwe Kolk genoeg verdient om uit de kosten te komen.

Droomscenario

Normaal gesproken betalen bezoekers 23 euro voor de show van Farla. Klunder: ,,Dat zetten we er wel bij op het kaartje en we gaan er wel vanuit dat mensen de show dat bedrag waard vinden, maar dat weet je niet zeker.''

Klunder hoopt op een goede avond. ,,Het droomscenario is een uitverkochte show en dat mensen meer betalen dan de oorspronkelijk prijs.'' Mocht het experiment succesvol zijn, overweegt het theater de bijzondere betaalmethode vaker in te zetten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu