Wat is er te doen in Drenthe in het paasweekeinde?

De hengstenshow in Dalen. FOTO JAN ANNINGA

Van eiergooien tot struinen over de paasmarkten. Dit weekeinde zijn er in heel de provincie Drenthe talloze paasuitjes. Wat valt er te beleven?

Vandaag, Goede Vrijdag , kunnen muziekliefhebbers terecht in de Grote Kerk in Emmen . Projectkoor Toonkunst Emmen speelt samen met kinderkoor Viva La Musica de Matthäus Passion.

Houdt u van paarden? Dan is zaterdagavond manege de Nörwiek in Dalen the place to be . Om kwart voor acht begint daar de jaarlijkse Hengstenshow . Bij het Planetron in Dwingeloo valt er zaterdag van alles te beleven tijdens de sterrenkijkavond . Bij helder weer mag u zelfs een kijkje nemen door de grootste optische telescoop van Nederland.

Op Eerste Paasdag is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Tijdens de Paradijswandeling kunt u over het nieuwe Naoberpad in Echten lopen. In Drouwen wordt er tijdens het wandelen gezocht naar eieren van vogels, mieren en zelfs slangen.

Op zoek naar spektakel? Dan moet u Tweede Paasdag in Westerbork zijn voor eiergooien . Volgens traditie probeert een team van twee personen drie eieren over een zo groot mogelijke afstand naar elkaar toe te gooien. Lijkt makkelijker dan het is, want het ei mag niet stuk gaan. In Diever kunt u over de jaarlijkse paasmarkt struinen om vervolgens op de kermis over het marktterrein te zwieren en te draaien.

Het paasweekeinde is pas voorbij als in Erm de prijs van de mooiste en hoogste paasbult in de Zuidoosthoek van Drenthe is uitgereikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu