Wat is er toch gebeurd met zwaar mishandelde Karel Haan?

Karel Haan en zijn aangetroffen auto. Foto's: Politie

Karel Haan is terecht, maar zwaar mishandeld. Wat gebeurde er met de man die met Pasen in Odoornerveen verbleef en daarna vermist raakte?

Er wordt hard gewerkt rondom het huis aan de Noordzijde in Odoornerveen. De oprit ligt er uit, de tuin is afgesloten met een hekje. Twee jongens staan op het punt weg te rijden in een VW Golf. Ze draaien het raampje open. ,,Karel Haan, ja die kennen we wel. Die verbleef hier een paar dagen. Wat er is gebeurd? Ik weet het wel, maar vraag het de man binnen maar, die weet meer.”

Zakelijk geschil

We doen het tuinhekje open, lopen naar de voordeur en bellen aan. Twee honden blaffen, maar doen niets. Een man opent de deur. ,,Ik pas op het huis. De eigenaar zit in Polen.” Karel Haan is zijn vriend en die was bij hem de afgelopen dagen. Verder wil wil hij weinig kwijt wat er op de avond van tweede paasdag met zijn vriend is gebeurd. ,,Ik ben te geëmotioneerd. Het heeft met een zakelijk geschil te maken.”

Dat geschil liep zo hoog op dat de politie dinsdagavond aan de bel trok. De moeder had Haan als vermist opgegeven. Haar zoon, die geen vaste woon- en verblijfplaats heeft, maar opgroeide in Oude Pekela, was maandagavond rond tien uur vanuit de woning in Odoornerveen met zijn auto op weg naar een afspraak in Hoogeveen. Daar kwam hij nooit aan. Sinds maandagavond was het contact verbroken.

Lege auto

De politie hield er rekening mee dat er iets ernstigs gebeurd was met Haan en richtte een onderzoeksteam op. In overleg met het Openbaar Ministerie en de familie gaf de politie een foto van Haan en zijn auto vrij. De goudkleurige Citroen Xsara is leeg aangetroffen op de Mepperweg tussen Gees en Meppen.

Vader: ‘Komt wel weer goed’

De actie leidde ertoe dat Haan woensdagochtend weer boven water kwam. Zijn vader maakte er melding van op Facebook: ‘Dolblij, onze zoon Karel is weer terecht. Wel zwaar mishandeld, maar dat komt wel weer goed.’

Wat er precies is gebeurd met Haan, maakt de politie nog niet bekend. Het slachtoffer is gisteren uitgebreid verhoord. Wel is duidelijk, dat hij goed te grazen is genomen. Ook de reden waarom Haan is mishandeld is niet helder. In Odoornerveen gaan geruchten over de eigenaar van de woning en dat Haan voor hem is aangezien. De politie ontkent dat. ,,We komen later met meer details naar buiten.”

Nieuws

menu