Wat lief! Kijk hier hoe een giraffe in Wildlands Emmen ter wereld komt. De tweede binnen een jaar

Giraffe geboren in Wildlands

Opnieuw gezinsuitbreiding in de giraffenkudde van dierenpark Wildlands in Emmen. In de nacht van zondag op maandag is in het dierenverblijf een giraffe geboren; de tweede binnen een jaar.

Het pasgeboren girafje is een merrie, zegt woordvoerder Hanneke Wijshake. ,,Zij heeft van de verzorgers de naam Mwezi gekregen, Swahili voor maan. Tijdens de nacht van haar geboorte stond de maan namelijk helder aan de hemel.”

De vader is wederom giraffenhengst Bakari, die in 2018 op bijna 2-jarige leeftijd in Wildlands arriveerde. ,,Het gaat goed met Mwezi en moeder Hidaya. Het girafje staat stevig op de poten en drinkt al goed bij de zeer ervaren moeder. Het is haar vierde jong.”

De komende tijd blijft het jong nog op stal. Bezoekers kunnen vanuit het restaurant de kersverse aanwinst van het dierenpark bekijken.

Ander jonge giraffe apart van de kudde

Het is het tweede girafje dat dit jaar in het park geboren is: Polepole kwam op 11 mei ter wereld, maar zij heeft de eerste maanden van haar leven apart van de kudde en haar moeder gestaan, omdat zij direct na haar geboorte is verstoten. ,,Dierverzorgers moesten haar de eerste maanden dus met de fles grootbrengen. Inmiddels loopt zij met de kudde op de savanne van Wildlands.”

Nieuws

menu